Zo zet je jouw zonwering om van handmatige bediening naar automatische bediening

Goede zonwering is onmisbaar bij elke woning. Het zorgt ervoor dat het meubilair niet verkleurd door de zon, het houdt de warmte buitenshuis en het zorgt ervoor dat het licht binnen niet te fel is. Er zijn veel verschillende soorten zonwering verkrijgbaar, zoals zonneschermen, screens, markiezen of rolluiken. Ook op het gebied van de bediening zijn de mogelijkheden eindeloos. Zo kan je kiezen voor handmatige bediening, semiautomatische bediening, automatische bediening en automatische bediening op afstand. Daarnaast is het altijd mogelijk om van besturingssysteem te wisselen. Heb jij zonwering met handmatige bediening en wil je overstappen naar automatische bediening? Wij hebben alles voor je op een rijtje gezet.

De juiste onderdelen bestellen

Het overstappen van handmatige bediening maar automatische bediening begint bij het bestellen van nieuwe onderdelen. Welke onderdelen je allemaal moet bestellen is afhankelijk van het soort automatische bediening. Zonwering met automatische bediening op afstand bestaat uit andere onderdelen dan zonwering met semiautomatische bediening. Voordat je de onderdelen bestelt is het aan te raden om je goed te verdiepen in de bedieningsvorm of je eventueel te laten adviseren door een expert. Zo weet je zeker dat je de juiste onderdelen koopt. Het is mogelijk om advies te vragen bij een lokale rolluikenspecialist, maar het is ook mogelijk om schriftelijk contact op te nemen met een online rolluikenspecialist. Het voordeel van de laatste optie is dat je het advies zwart op wit hebt staan, zodat je zeker weet dat je de juiste onderdelen aanschaft. Het bestellen van onderdelen kan eenvoudig online. Door jouw zonweringbesturing, zoals een buismotor voor zonwering, online te bestellen heb je keuze uit een groter assortiment, kan jij jouw bestelling in alle rust samenstellen en hoef je de deur niet uit. Dat is wel zo makkelijk!

De installatie

In principe kunnen alle vormen van zonwering worden omgebouwd naar een andere vorm van bediening. Door een buismotor in de koker van de zonwering te plaatsen en een besturingssysteem aan te leggen kan zonwering met handmatige bediening eenvoudig worden omgebouwd naar zonwering met automatische bediening. Als je over voldoende technische kennis beschikt is het mogelijk om het installeren van jouw nieuwe rolluikbesturing zelf uit te voeren. Beschik je echter over twee linkerhanden of ben je om andere redenen eigenlijk niet in staat om de installatie uit te voeren? Dan is het aan te raden dit uit te besteden aan een installatiebedrijf. Door de installatie van jouw nieuwe rolluikbesturing over te laten aan een professional weet je zeker dat jouw nieuwe rolluikbesturing op de juiste wijze wordt geïnstalleerd, zodat jij er jarenlang onbezorgd van kunt genieten.